SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Ravens Basketbollklubb
Fotboll
P13

Välkommen till Ravens P13

Kul att du hittade till vår sida!
Under kalendern hittar du våra träningstider men också de helger då vi har möjlighet att spela Easy basket, dvs poolspel mot andra klubbar. 

Om du är sugen på att börja spela så anmäler du dig på rubriken "börja spela". 

Är det någon speciell fråga som ni vill ställa direkt till oss coacher gör du det på nedanstående kontaktuppgifter. 

Mattias Lundgren, mattias.lundgren@vaxjoravens.se, 0708-727 737

Abbe Saleh, abdallah.saleh@vaxjoravens.se, 072-889 75 52

Kan man slå personligt rekord i basket?
2024-03-09 20:48

Det kan vara svårt såklart då prestationen står i relation till vem man möter. MEN idag tycker jag verkligen att många av våra spelare gör sina bästa prestationer de någonsin gjort på en basketplan! 

 

Att se grabbarna lira tillsammans och hur vi idag passar bollen mellan oss gör mig lycklig! Är helt övertygad om att ALLA tycker det är betydligt roligare när man får vara delaktig i spelet. 

 

I försvaret har vi fokuserat på att man ska vara mellan spelare och korg, vi kallar det att man ska "skydda godiset". Idag var var det flera gånger då våra motståndare knappt tog sig framåt och vi kunde också stjäla passningar och göra enkla avslut. 

 

Men framför allt är jag extremt nöjd över hur vi betedde oss mot varandra, mot motståndare och mot domare idag. I alla fall utifrån vad jag upplevde. Hoppas ni föräldrar håller med mig! 

 

//Mattias

Härligt MiniEb med besök från Ljungby
2024-03-03 19:28
MIni Eb i Växjö

Idag hade vi besök av Ljungby Stars på vår träningstid. P13 tillsammans med P14 och Ljungby lirade MiniEB för att få spela fler matcher. Det var en härlig stämning i hallen med glädje och hårt jobb i fokus. 

 

För vår del så har vi den senaste tiden jobbat med främst två saker. Dels försvarspositioner men också passningsspel. Båda dessa delarna såg bättre ut idag än det gjort tidigare. Otroligt kul att se utvecklingen hos grabbarna! Man blir ju lycklig när alla fyra på planen är delaktiga i samspelet och där vi passar oss fram till ett enkelt skott! Tycker en av grabbarna sa det väldigt bra under en av matcherna när jag frågade om alla hade gjort poäng. Hans svar var "inte jag men jag har gjort massor med assists". Härlig inställning!

 

För oss är det viktigt att ni föräldrar har koll på vad vi fokuserar på i stunden. Det är ju det vi också lägger fokus på under matcher. Det måste finnas en röd tråd mellan träning och match. Vi tar steg för steg framåt!

 

Förutom detta har vi också pratat mycket om våra beteenden gentemot varandra. Att vara stöttande och vara en bra lagkompis. Även detta var stor skillnad idag vilket är det absolut viktigaste! 

Nu är det träning som vanligt på torsdag sedan åker vi med 15 grabbar till EB i Kalmar på lördag. Det ser vi fram emot!

//Coacherna

Kul att se utvecklingen och glädjen!
2023-11-26 12:51
Ladda album (+9 bilder) >>
In action

Lördag 25 november var det Easy basket i Teleborgshallen i Växjö. 

 

Coach Abbe säger följande om matcherna:

"Försvaret var nästan perfekt. Väldigt kul att se att grabbarna kan ta med sig det vi tränat på till matcherna. I anfall passar vi bollen framåt vilket är superbra men ibland blir det för snabba avslut. Men viktigast var att alla kämpade från början till slut"

 

Nästa Easy basket är lördag 16 december i Alvesta. 

EB i Älmhult
2023-11-11 20:10
P13 in action

Idag var det dags för säsongens andra Easy basket, denna gången i Älmhult. 

Nu när vi spelar i U12 får vi möta de som är lika gamla som oss men även de som är ett år äldre. Så var fallet i våra två första matcher, mot Alvesta och Bosna. De var betydligt större än oss men vi kämpar på riktigt bra och ger dem en fajt. 


I försvaret har vi fokuserat mycket på hur man spelar försvar på bollhållaren men också att hålla koll på de som inte har bollen. När vi spelar anfall har fokus legat på att springa upp snabbt och att försöka passa bollen upp och mellan oss. 

I början av dagen var varken våra fokusområden i försvaret eller anfallet så himla bra men det var riktigt kul att se vilka framsteg vi tog allteftersom dagen gick. Grabbarna lyssnar på vad vi coacher säger till dem och försöker göra det bättre. Vi passar bollen bättre och bättre vilket gör att vi agerar som ett lag vilket är kul att se! Även i försvaret gör vi framsteg under dagen. Vi coacher gillar att se när motståndarna inte hittar någon att passa till... ;)

Det var 11 tappra kämpar som åkte från IKEA-land vid 16-tiden! På sista matchen hade vi 9 som ville spela så jag tror de hade kunnat spela någon match till! Det verkade som att alla hade kul under dagen och det är det allra viktigaste när man håller på med idrott! 

 

Fler bilder hittar ni på 

Tagga på Insta @magnusmod om ni använder någon bild. 


/Coacherna för dagen Mattias och Abbe

Säsongens första EB
2023-10-15 17:23

Det var ett gäng förväntansfulla grabbar som skulle spela säsongens första EB. Denna säsongen är det u12 som gäller för oss vilket innebär att det är spelare födda 2012 och 2013 som spelar där. Det innebär att ibland får spela mot de som är ett år äldre än oss. 

 

Tycker killarna var fokuserade och lyssnade på ledarna. Motståndet var tufft men alla grabbar kämpade och krigade hela matcherna. Extra kul att se fina kombinationer emellanåt!! Vi satte små mål vi skulle klara under varje period och spelarna fixade de flesta. Vi är väldigt nöjda med dagen! 

 

/Abbe, Edwin och Andreas

 
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten