SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Ravens Basketbollklubb
Fotboll
Damer

Växjö Ravens Damlag 23/24
 
Vinst mot serieledarna!!
2024-02-06 22:46

Efter en ganska rejält försenad matchstart drog vi igång hemmamatchen mot serieledarna Brahe från Huskvarna. Det blev en tät fajt där Brahe leder efter första perioden med 12-18. Trots underläget är jag inte så orolig då vi kommer till många bra lägen i anfallet som vi tyvärr missar. Men lägen fanns det... 

I andra perioden håller lagen ganska jämna steg. Vi vinner perioden med 14-12. Jag tycker vi fått bättre koll på dem i försvaret. Underläge för oss in i halvtid med 26-30. 

I halvtid pratar vi om att spela lite smartare i försvar och inte chansa för mycket samt att ta returerna under egen korg. 

 

Jag tycker vi svarar väldigt bra på detta! I tredje perioden släpper vi endast i tre poäng vilket är väldigt bra. Vi jobbar hårt defensivt men spelar också lite smartare än i första halvan av matchen. 

Sista perioden blir en nagelbitare... Lagen håller jämna steg ända till slutet då vi tack vara en tvåa av Ester Allgullin och två straffkast av Emma Moog säkrar segern. Så himla skönt!


Idag spelar vi verkligen tillsammans och "har varandras rygg" om någon råkar gå bort sig. Är så himla stolt över lagets insats! 

 

Vill också passa på att lyfte upp Elsa Markovskis försvarspel! Genom sitt hårda arbete i försvaret sätter hon tonen för de andra. Grymt! 


Nicole lirar idag som en riktig playmaker, hon kontrollerar tempot i matchen för oss. När ska vi trycka på och när är det läge att ta det lugnt? 

 

Sedan märker vi också vad Caroline Banner betyder för oss! Hennes härliga inställning på och av planen lyfter andra! Visst minns vi också den stående blocken där hon slet bollen ur händerna på en Brahespelare eller hjälpförsvaret där motståndaren studsade i golvet. Vi hade ju innan matchen pratat om att stänga färgen och det visade Banner prov på idag! 

 

Poängplockare: 

Nicole Sofianidou 10, Emma Moog 9, Caroline Banner 8, Ester Allgulin 5, Elin Hyberneth 5 

Clara Andersson 4, Anjeza Shala 2, Filippa Korunovski 2, Ella Isfelt 2

In i kaklet...
2024-01-13 21:01

En basketmatch pågår i 40 minuter... 

Med bara drygt 3 minuter kvar av fjärde perioden i hemmamatchen mot Oskarshamn ligger vi under med 12 poäng, 34-46. Vi kallar timeout och pratar om att vi ska göra en sista push för att komma ifatt. Hur svarade spelarna på detta? 
Hur grymt som helst! Vi kliver ut och sätter tryck och överspelar alla passningar. Detta grymma försvar gör att vi på kort tid gör 10-0 och helt plötsligt är vi i underläge med 3 poäng. Vi foular och skickar OBBK till linjen som missar båda. 30 sek kvar och vi har bollen. Läget vi jobbar oss till är bra men tyvärr ett missat skott och ny foul med 17 sek kvar. De sätter ett av dessa och då behöver vi två possessions för att komma ikapp vilket vi inte lyckas med. Men jäklar va nära det var... 


Egentligen är det märkligt att det ens kunde bli en så tight match. Vi skjuter bedrövligt, både från golvet och från straffkastlinjen. 

 

Försvaret idag är bättre än tidigare, vi spelar mycket mer fysiskt men där tycker jag att vi har ett par växlar till. Vi behöver bli mer styrande i försvaret och inte så mycket reagerande. Men hjälpförsvaret idag var ett par snäpp bättre än tidigare! 

 

Är otroligt stolt över gruppen och att vi inte viker ner oss!

 

"Stay positive - work hard - make it happen!"

Coach Lundgren

 

Tät fajt mot serieledarna
2023-12-01 10:08

Det blev till slut hemmalaget och tillika serieledarna Brahe från Huskvarna avgick med segern i torsdagens match. Slutresultatet skrevs till 79-66. 

 

Vi kom till match med endast 8 spelare pga sjukdomar och skador. Detta gör att vi skulle spela mer zonförvar än vad vi brukar och inte vara fullt så aggressiva i försvaret som ambitionen är. Det blev en jämn tillställning men där Brahe har lite, lite övertag hela matchen. De rycker till ca 10 p överläge, vi kommer tillbaka, de gör ett nytt ryck och så fortsätter det så. Tycker väl ändå att det var en välförtjänt seger för hemmalaget. 

 

Defensivt så varierar vi oss mellan man/man försvar och zonen vilket stör Brahe en del och vi tvingar dem att skjuta de skott vi vill att de ska ta. Det märks också att vi jobbat mycket med försvar i transition, vi gör det mycket bättre denna matchen. Offensivt är det viktigt för oss att få igång flödet i anfallet och att inte studsa bollen för mycket. Attackera - Ja! men inte studsa. Två skilda saker. När vi får igång bollrörelsen kommer vi till bra lägen. Tycker också att vi värderar våra lägen bättre denna matcherna än innan. När ska vi trycka på och när ska vi ta det lugnt? 

 

Jag är superstolt över hur vi genomför matchen! Åkte från matchen med en skön känsla i kroppen, vi har tagit så stora steg som grupp de senaste 3 månaderna och vi är helt klart på väg i rätt riktning. 

 

Poänggörare: Nicole Sofianidou 25, Ester Allgulin 15, Emma Moog 15, Ella Isfelt 5, Elin Hyberneth 3, Elin Karlsson 3, Caroline Banner 3

/Coach Lundgren

 

Seger borta mot Kalmar
2023-11-18 16:08
Växjö Ravens dam
Kalmar - Växjö Ravens
Resultat 41-90
 
Det var en lite halvstukad trupp som rullade iväg mot Kalmar tidigt lördag morgon. Vi har lite småskador och sjukdomar som spökar för oss. 
 
Första halvlek blev  hafsig med ganska mycket slarv från vår sida. Vi kan nog handen på hjärtat bara vara nöjda med 5-6 minuter. Vi vänder spelet bra men slarvar för mycket i passningsspelet vilket gör att vi inte belönar oss själva hela vägen. 
 
Fokus i snacket i paus är att gå ut och tävla mycket tuffare, synka passningarna bättre och svinga bollen snabbare så att försvaret kommer ur position. Vi pratar också om att göra varandra bättre och vara mer aktiv utan boll, sätta screens, ta returer, cutta mm.
 
I andra halvlek håller vi ett bättre fokus vilket gör att vi inte slarvar så mycket och trycker på tempot vilket gör att vi får enkla avslut. Gillar också att vi delar bollen mellan oss på ett betydligt bättre sätt än i första halvan. Vi vinner andra halvan av matchen med 49-19 och där vi skapar enkla avslut med hjälp av bra försvar, defensiv retur och spelvändning. Basket behöver inte vara så svårt ibland... 
Nu laddar vi för knappt två träningsveckor innan det är dags för nästa bortamatch, denna gång mot Brahe. 
 
Poänggörare: 
Clara Andersson 22, Emma Moog 13,, Erica Rundberg 13, Caroline Banner 12, Ester Allgulin 8, Anjeza Shala 8, Precious Chibuzor 7, Elin Karlsson 3, Asta Olsson 2, Mai Jagne 2
Vinst mot Bankeryd!
2023-10-29 19:48

Växjö Ravens - Bankeryd 74-68

Det var en match som gick i vågor. Efter en väldigt trevande inledning av matchen med mycket slarv ligger vi under med 8-16 efter Q1. I Q2 börjar vi hitta flytet i spelet, vi minskar på våra tekniska misstag och agerar med mer pondus i alla våra beteenden på planen. Vi vinner andra perioden med 26-16 och vi har ledningen med 2 poäng i halvtid. Vi steppar upp i försvaret och blir mer fysiska vilket skapar lite enkla avslut 
 
I tredje perioden är Bankeryd det bättre laget och inför sista perioden leder gästerna med 48-58. Återigen visar vi på grym karaktär och vinner sista perioden med 16 poäng och bärgar säsongens första seger. Så himla kul att se Ester Allgulin lira idag, 22 poäng varav 4 treor. Måste också ge Ella Isfelt mycket beröm, hennes inställning på returerna är grym och väldigt värdefull för ett lag. Sedan ligger ju Nicole Sofianidou bakom mycket i vårt spel och är viktig för oss!
 
Ester Allgulin 22 p
Caroline Banner 16 p
Nicole Sofianidou 12 p
Erica Rundberg 12 p
Elin Karlsson 4 p
Elin Hyberneth 4 p
Ella Isfelt 4 p
 
/Coach Lundgren
 
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten