Växjö Ravens Värden

Växjö Ravens värden handlar om förmågor som vi anser är viktiga för att skapa ett positivt klimat där människor ges goda förutsättningar att utvecklas som individer och grupp. Dessa värden skall genomsyra hela vår verksamhet och vi bär ett gemensamt ansvar för att dessa lärs ut och efterlevs inom klubben. Med dessa förmågor vill vi ge våra medlemmar bra verktyg inför framtiden, som behövs både på och vid sidan av basketplanen.

Kunskap

Vi bygger vår verksamhet på modern kunskap om såväl sporten som människan och prioriterar att denna sprids inom klubben. Vi erbjuder våra ledare kontinuerliga utbildningar för att de på bästa sätt ska kunna ta hand om våra ungdomar, och uppmuntrar både ledare och spelare att delta i de kurser och utbildningar som erbjuds både inom föreningen och av externa parter som exempelvis Svenska Basketbollförbundet och SISU/Smålandsidrotten.

Respekt

Vi respekterar spelet genom att ge allt vi har och lite till. Vi respekterar andra genom att vara på plats, vara i tid och vara förberedda!

Vi bemöter varandra, motståndarna, domarna och publiken med vänlighet, omtanke och hänsyn. Vi uppskattar människors olikheter, har tålamod samt förståelse för varandra och hyllar människans egenvärde. Respekt gentemot sig själv, andra och den miljö vi lever i är viktigt för oss!

Var och en tar ansvar för sitt eget agerande gentemot andra, och ser till att platser och material som används för vår verksamhet lämnas i gott skick.

Glädje

Vår idrott och klubb ska byggas av glädje och gemenskap. Vi tror på detta som den absolut bästa vägen till utveckling och därför präglar glädje och god stämning all verksamhet i Växjö Ravens. Att lära sig nya saker kan och ska vara svårt ibland, men desto större blir lyckan när man lyckas!

Vi hjälper, utvecklar och stärker varandra för att alla medlemmar ska tycka att det är kul att spela basket, både barn, ungdom och senior.

“Styrkan i varje lag är individen. Styrkan i varje individ är laget!”

Engagemang

Vi är engagerade och insatta i vår utveckling som spelare, ledare och klubb. På så vis fortlöper vår utveckling och en positiv stämning sprids inom laget och klubben. Vi tror och hoppas kunna engagera våra ungdomar att bli föreningsmänniskor genom att lära och uppmuntra dem att hjälpa till med sekretariat, coachning och dömning. Genom vårt engagemang sprider vi passionen för sporten och vi lär oss nya saker. Detta ökar kunskap och stärker en positiv klubbkultur som på sikt också kommer smitta av sig till samhället i stort.

Digitalt format: Växjö_Ravens_BBK_värden_2019

Utskrifts format: Växjö_Ravens_BBK_värden_2019