Hoppa till sidans innehåll

Svensk Basket


Här hittar du nyheter från Svensk Baskets (rikstäckande) hemsida.

I helgen genomfördes säsongens första regionläger i Sunderbyn, Ockelbo, Ekerö, Farsta, Södertälje och Kinna. Totalt 715 spelare från 85 klubbar deltog under helgens basketträningar, fysträningar och teoripass.
 
Steg 4’s avgångsklass 2017 hade sin sista träff i samband med EM- slutspelet i Helsingfors. Kursen började i Stockholm i september 2016 där landslagsverksamheten stod i fokus. Sammanlagt har gruppen träffats vid fem tillfällen.
 
Om en månad, 13-15 oktober, är det dags för första omgången av årets Riksmästerskap (pojkar och flickor, U15 och U16). I november drar även ungdoms-SM igång för Damer och Herrar U17 och U19. Och vi kan konstatera att det är rekordmånga lag anmälda!
 
I helgen samlas stora delar av Basketsverige i Åkersberga utanför Stockholm för årets Tip Off, för förbundsseriekonferens, Barn- och ungdomsforum och BDF-råd, men också nästa steg i svensk baskets strategi.
 
The National Basketball Association (NBA) och Svenska Basketbollförbundet, SBBF, fortsätter sitt samarbete och partnerskap, och arrangerar för tredje året Jr. NBA Sweden Basketball League, en basketliga för ungdomar födda 2004-2005 (årskurs 6-7).
 
 
Saknar din förening kunskaper och licenserad statistikpersonal eller vill uppdatera kunskaperna? Då ska ni passa på och anmäla er så fort som möjligt till någon av följande träffar.
 
​Sveriges VM-kvalmatcher i augusti sändes av SBBF själva via sociala medier. Matcherna nådde över 140 000 människor och genererade över 40 000 tittare. Vi är glada över siffrorna och de ger oss också mer insyn i vilka som konsumerar basket.
 
Kom ihåg! Sista anmälningsdagen till Tip Off 2017 (8-10/9) är imorgon lördag! Tip Off är en förlängning av vårens Basketforum och inför nästa period i den ständigt pågående matchen om hur vi utvecklar svensk basket.
 

STATISTIKUTBILDNING

(2017-08-24 16:53)
 
Sverige får möta Turkiet, Lettland och Ukraina i VM-kvalet. Det står klart efter torsdagens lottning i München. Därmed får Sverige återigen en tuff lottning men den ska inte ses som omöjlig.
 

Se VM-kvallottningen här

(2017-08-24 11:14)
Idag kl 11:50 startar lottningen till VM-kvalet. Sverige kan lottas in i en av fyra grupper. Se lottningen live här.
 
Svenska Basketbollförbundet har sökt och fått beviljat projektstöd från Svenska Postkodstiftelsen för ett ledarskaps- och föreningsprojekt som basketföreningar i Sverige har efterfrågat. Projektet förstärker ytterligare svensk baskets viktiga roll i
 
Svenska Basketbollförbundet har sökt och fått beviljat projektstöd från Svenska Postkodstiftelsen för ett ledarskaps- och föreningsprojekt som basketföreningar i Sverige har efterfrågat. Projektet förstärker ytterligare svensk baskets viktiga roll i
 
Matchen avgjordes inte förrän i slutsekunderna, men till slut lyckades Sverige vinna mot Slovakien med 86-82. Därför slutar Sverige som gruppetta. – Jag är oerhört glad att vi avslutar [kvalet] så här, säger Sveriges förbundskapten Vedran Bosnic.
 

tankOm_small

 

Växjö Bostäder

 

facebookicon

Växjö Ravens Basketball
234

 

 spo

besöksräknare
besöksräknare

Postadress:
Växjö Ravens BBK - Basket
Box 3206
35053 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info