Hoppa till sidans innehåll

Svensk Basket


Här hittar du nyheter från Svensk Baskets (rikstäckande) hemsida.

På söndag kl 15:00 är det uppkast mellan Vitryssland och Sverige i Minsk. Förutsättningarna är kristallklara; Sverige har råd att förlora med 27 poäng för att vinna gruppen och avancera till det stora EM-kvalet med start i november.
 
Det svenska landslaget gjorde comeback i Malmö med dunder och brak. Det var 18 år sedan det senast spelades en seniorlandskamp av denna tävlingsnivå i Skåne. Men när chansen väl kom, då blev det basketfest.
 
Inför landslagsfönstret och de två EM-kvalmatcherna mot Danmark och Vitryssland tvingades Christopher Czerapowicz och Denzel Andersson tacka nej på grund av skador. Inkallad av reserverna blev Adam Rams
 
Den blir storfrämmat när Jr. NBA League avgörs i Stockholm 28 februari och Malmö 2 mars. Före detta WNBA-spelaren Ticha Penicheiro, ansedd vara en av världens bästa pointguards genom tiderna, är på plats under finaldagarna.
 
Sverige-Danmark. En helt avgörande match med massor av spelare i yppersta Europaklass. Jag tänker gå, häng med du också och upplev en magisk stämning i Baltiska hallen! Här kan du köpa biljett.
 
Till vardags spelar han ihop med några av världens bästa spelare i världens bästa basketlag. Men NBA-stjärnan Jonas Jerebko, 31, har samtidigt full koll på landslagets kval och uppmanar nu de blågula fansen att stötta Sverige via SolidSport.
 
Ny vecka och ny rapport från Basketettan dam, signerad Jacob Stenlund från Västerås Basket, som varje måndag ger er all action från Sveriges näst högsta liga.
 
Nu är matchtiderna till EM spikade och uppladdningen för det största svenska bortaföljet genom tiderna drar igång. Den 27 februari släpps de svenska biljetterna, båt- och hotellpaket samt båtresor för dem som vill åka tur/retur men har eget boende.
 
Under vecka 9 (sportlovet i Stockholm) och vecka 10 kommer Svenska Basketbollförbundet att ha två utbildingar parallellt i Åkeshovshallen, samt en i Mölndal, för utbildningen Introduktion Utvecklingstränare.
 
Ny vecka och ny rapport från Basketettan dam, signerad Jacob Stenlund från Västerås Basket, som varje måndag ger er all action från Sveriges näst högsta liga.
 
Över 2000 biljetter är redan sålda och matchen direktsänds på SolidSport. Sverige-Danmark den 21 februari blir riktigt het. - Vi ska spöa skiten ur danskarna, säger Viktor Gaddefors till SolidSport.
 
North West Summer Camp håller varje sommar ett mycket populärt basketläger i Ängelholm och nu söker de unga drivna coacher ett stipendium och en unik möjlighet att arbeta tillsammans med några av Sveriges ledande coacher.
 
Du vet väl att via Folksams Råd och Vård för idrottsskador som ingår i medlemsförsäkringen i SBBF har du tillgång till fysioterapeuter och läkare? Nu har över en miljon idrottare tillgång till kostnadsfri vård via Folksam!
 
Ny vecka och ny rapport från Basketettan dam, signerad Jacob Stenlund från Västerås Basket, som varje måndag ger er all action från Sveriges näst högsta liga.
 

Välkommen Celine Jerebko!

(2019-02-02 10:50)
Izabel Jerebko har blivit storasyster. Den 30 januari föddes Celine Jerebko. Hela familjen mår bra och vi hälsar Celine välkommen till världen och basketfamiljen.
 

Postadress:
Växjö Ravens BBK - Basket
Box 3206
35053 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@vaxjoravens.se

Se all info