Hoppa till sidans innehåll

Säsongsavslutning med siktet framåt

05 JUN 2019 00:05
En solig och varm sommarkväll träffades närmare 30 av Ravens ledare för en säsongsavslutning på Evedals värdshus.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2019 00:05

Kvällen inleddes med en summering av säsongen som gått, ett härligt år som avslutades med en historisk resa till Göteborg med över 100 medverkande ungdomar från klubben. Klubbchefen Nina Lingborg berättade om året som gått, och vi kan konstatera att vi är en stor, välskött förening med stabil ekonomi och mängder av barn, ungdomar och aktiva ledare.

Klubbens ordförande, Rene Jaramillo, som valdes in vid årets årsmöte presenterade sig och beskrev sina tankar om föreningen och framförallt målet som han vill jobba för att nå;

Vi ska inte jobba för att verksamheten ska rulla på, vi ska jobba för att utvecklas.

Smålandsidrotten sponsrade kvällen och bjöd klubben på en trevlig middag. Idrottskonsulent Jonas Knutsson berättade om det stöd Smålandsidrotten kan ge Ravens på vår utvecklingsresa, och han hade mycket positivt att säga om klubben:

Det var härligt att se den fina anda som finns i föreningen, och det starka engagemang som Ravens visar. Smålandsidrotten vill gärna vara med och stötta er i utvecklingen framåt.

Efter presentationer var det dags för workshop, och uppgiften var att diskutera vilken organisation vi behöver ha för att utvecklas och vilka aktiviteter vi vill ha under kommande år. Det vi kom fram till var att arbeta med att engagera föräldrarna mer i klubbens arbete. Vi behöver fler som hjälper till i sekretariatet, i kiosker och med att köra till matcher, bland annat. Vi vill ju självklart även att fler ska upptäcka vilken härlig sport basket är, och att fler ska bli medlemmar och träna med oss, och därför är det viktigt att vi syns och visar upp vår verksamhet i olika sammanhang.

Maria Österberg är en av klubbens värdefulla ledare, hon tränar våra tjejer födda 08-09 och var nöjd med kvällen.

Att få möjlighet att prata om klubbens organisation och utveckling är alltid positivt. Det hjälper oss som ledare i vårt arbete och det är bra när klubben är tydlig med vilka förväntningar som finns på oss alla i föreningen, så att vi ledare kan fokusera på att göra ett bra jobb med klubbens barn och ungdomar.

Roger Andersson, som både tränar och dömer i föreningen var också nöjd med kvällen:

Det är bra att vi ledare får träffas, diskutera framtidsfrågor, men även att umgås och vara sociala tillsammans. Det hade varit fint om vi kunde arrangera en föreningsdag där alla aktiva och medlemmar möts och umgås tillsammans kring basketen.

Efter grupparbeten och diskussioner åt vi en god middag tillsammans och alla ledare fick en gåva som tack för värdefulla insatser under säsongen, i samarbete med Texas Longhorn. Ett stort tack till Toba Ogutz som äger restaurang Texas Longhorn i Växjö, och som valt att stötta Ravens med lite extra mervärde till våra tränare.

En ledare som fick lite särskild uppmärksamhet var Niclas Lindskog som valt att ta en paus från sitt tränaruppdrag. Niclas är en ledare som gjort mycket för Ravens och som är oerhört uppskattad av de ungdomar som han tränar, och vi hoppas att hans engagemang för klubben fortsätter.

Skribent: René Jaramillo
Epost: Adressen Gömd

Avsluta sommarlovet med en basketvecka! Anmäl dig till Ravens Summer Camp för tjejer och killar födda 2005-2009. Mer info här

Postadress:
Växjö Ravens BBK - Basket
Box 3206
35053 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info