Hoppa till sidans innehåll

Mästarna

02 JUN 2019 16:23
Ravens F19-lag spelade sin allra sista match tillsammans som lag och gjorde detta på ett obeskrivligt sätt! Vinst i finalen på Göteborgs Basketballfestival.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2019 16:23

Catrin, du som coach, som har tränat laget och följt tjejerna hela vägen, hur känner du idag?

- Jag känner en oerhörd stolthet. Jag har haft vissa tjejer i 8 år. Vi har kämpat så många år ihop, gråtit och skrattat så det var så otroligt roligt att få knyta ihop säcken och vinna denna final tillsammans. Vi har inte spelat en match på ett år och det märktes att vi var lite ringrostiga. Det är skillnad på att träna och att spela match. I finalen steppade vi upp från start och gav inte Kvarnby en chans att få till sitt spel. Vi var så hungriga och taggade att vi verkligen skulle vinna och det gjorde vi. Den känslan man känner när slutsignalen ljuder går inte att beskriva och se tjejernas glädje. Det går inte att låta bli att fälla en tår. Det är det sista vi gjorde tillsammans med detta lag. Tre tjejer är på väg ut i livet så de stannar antagligen inte kvar i föreningen. Jag är så stolt.

Vi tog även chansen att prata med Tilda Andersson som är lagkapten, som beskrev sina känslor efter segern. Vilken känsla hade ni i laget inför matchen och hur känns det nu när ni har vunnit?

- Vi hade en härlig känsla innan match. Vi alla visste om att detta var det sista vi skulle göra ihop och då var det bara att gå in och ge ALLT.

- Efter matchen går det inte att beskriva mer än ren LYCKA. Att vinna med tjejer som man älskar, med en coach som gör allt för oss och med en sjukt grym förening på läktaren som aldrig gav sig. Vi gjorde det liksom tillsammans allihop, en känsla som är obeskrivlig, berättar Tilda.

Arenan kokade, Ravens var verkligen på plats kan man säga.

Coach Catrin igen:

- Vi vill passa på att tacka hela härliga underbara föreningen som hejade fram oss under hela matchen. En otrolig känsla att stå på planen och höra publikens vrål. Det kändes som om vi spelade VM!

TACK!

PS. Från Ravens sida är vi stolta och glada över tjejernas prestationer. Som vi brukar säga, framgång kommer inte av sig själv, det krävs jobb, engagemang och ett stort hjärta, tack tjejer!

Skribent: René Jaramillo
Epost: Adressen Gömd

Avsluta sommarlovet med en basketvecka! Anmäl dig till Ravens Summer Camp för tjejer och killar födda 2005-2009. Mer info här

Postadress:
Växjö Ravens BBK - Basket
Box 3206
35053 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info