Hoppa till sidans innehåll

Fysiska färdigheten är viktigt för att nå en högre basketnivå

29 JUN 2019 10:00
Växjö Ravens jobbar aktiv för att utveckla klubbens verksamhet och organisation. En del i detta är att se vilka behov och önskemål finns hos våra spelare och ledare.
  • Skapad: 29 JUN 2019 10:00

I den anda träffade vi Micke Nordin, ledare i Växjö Ravens som berättade om nästa satsning i klubben, pre season training, som ska genomföras torsdagar mellan veckorna 27-31 på Värendsvallen och tiderna blir kl. 18:00-19:30. Träningen är öppen för alla aktiva födda 08 och äldre.

 

Varifrån föddes idén Micke?

- Alla coacher pratar om att det är viktigt att komplettera basketträningen med fysträning. Och med Basketfestivalen färskt i minnet där vi fick se att de duktiga lagen inte bara är grymma på att dribbla och skjuta utan de tycks också orka hur mycket som helst. Så varför då inte börja erbjuda Ravens-aktiva på gemensam fysträning som vi nu i sommar kallar ’Pre-season training’!

 

Vilka förhoppningar har du med denna satsning? 

- Förstås att alla som är hemma i sommar hänger på och tränar. Jag hoppas också att våra aktiva får med sig tips och lärdomar om hur fysträning kan bedrivas på ett varierat sätt. En hel del svett och träningsvärk förväntar jag mig också ska följa med satsningen.

 

Vad vill du säga till ungdomarna som kommer att vara med?

- Att man kan ha flera mål med denna träning, som kommer innehålla hur mycket som helst; snabbhet/frekvens, hoppstyrka/spänst, allmän styrka och uthållighet. Främst tycker jag att det handlar om att ’träna på att träna’ vilket betyder att kör man stenhårt på pre-season training så kommer man orka träna så mycket mer och hårdare när väl basketträningen drar igång i höst.

 

Är du ensam tränare i denna satsning?

- Nä, förutom jag så är också Sebbe Andersson och Andreas Roswall Larsson engagerade för att få igång fysträningar på ett strukturerat och varierat sätt inom Ravens. Vi kommer hjälpas åt med en ambition att vi gemensamt höjer oss till en ännu högre nivå inom basketen med hjälp av vassare fysiska färdigheter. Funkar pre-season training bra kanske det kommer fler inslag av satsningar på fysträning sedan också under säsongen.

Skribent: René Jaramillo
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Växjö Ravens BBK - Basket
Box 3206
35053 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info