Hoppa till sidans innehåll

Ett första äventyr

02 JUN 2019 17:49
Denna helgen har det spelats basket i massor i Göteborg. Fokus på spelet, resultat, att umgås och hänga med kompisar har självklart varit centralt. Men för ett lag har det varit en annan typ av äventyr.
  • Skapad: 02 JUN 2019 17:49

För första gången deltog Ravens pojkar födda 07-08 i Göteborgs basketfestival. Vi pratade med deras ledare Faruk Zulic och Nikola Korunovski, som även de var med som tränare för första gången.

⁃ Det har gått jättebra! De har gjort en enastående resa. Det har gått bra på alla matcher och de har vuxit som lag också. Här handlar det ju om att de ska sova tillsammans, äta tillsammans och umgås som lag, vilket har varit jätteroligt!

Vad har varit mest utmanande som ledare på en sådan här turnering?
⁃ Det är ju nio killar med olika behov av uppmärksamhet, olika personligheter och det kan vara tufft att ha ansvar för barn som inte är ens egna. För många är det första gången de är borta så här länge, och för oss är det första gången som ledare. Men det har varit lärorikt.

Och vad har varit det lättaste?
⁃ Arrangörerna bakom denna turnering har gjort ett fantastiskt jobb. Allt har fungerat smidigt med mat, transporter, logi och matcher. Verkligen en eloge till arrangörerna!

Sett till de mål ni hade med resan, hur tycker ni det har gått och vad tar ni med er framåt av detta?
⁃ Målet var att få uppleva denna basketfest, men även att pröva oss mot andra lag och se vilken nivå vi ligger på. Det har vi lyckats med och nu siktar vi på att fortsätta utvecklas som lag och komma tillbaka hit år efter år!

Avslutningsvis, hur tycker ni att Ravens som klubb har fungerat under veckan?
⁃ Det har varit så roligt att se sammanhållningen i klubben mellan alla lag, över åldersgränser. Vi har bott på samma skola och de har umgåtts och spelat basket konstant ute på skolgården. Tillsammans är vi Ravens. Det är vi som är klubben!

Tack till Faruk, Nikola och alla killarna i P07-08 för era insatser. Bra jobbat!

Skribent: René Jaramillo
Epost: Adressen Gömd

Avsluta sommarlovet med en basketvecka! Anmäl dig till Ravens Summer Camp för tjejer och killar födda 2005-2009. Mer info här

Postadress:
Växjö Ravens BBK - Basket
Box 3206
35053 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info