Hoppa till sidans innehåll

Basketballfestivalen nästa för Ravens

26 MAJ 2019 11:58
På onsdag går bussen till årets stora baskethändelse: Göteborgs Basketballfestival, festivalen där 650 lag från 12 länder möts i denna jätteturnering. Vi passar på att ställa några frågor till Ravens klubbchef Nina Lingborg innan avresan.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2019 11:58

Vad är det för evenemang ni ska åka på?
- På onsdag går bussarna mot Göteborg och Basketfestivalen. Det är en väldigt stor basketcup och en fantastisk tillställning då det vimlar basketfolk i hela Göteborg. I år är det 40-årsjubileum och det är närmare 700 lag anmälda i åldrarna 11 år och uppåt.

Vad betyder basketfestivalen för Ravens?
- Resan till Basketfestivalen arrangerar klubben varje år, vi tycker att det är en superkul tradition och en perfekt avslutning på säsongen. Det är en upplevelse för alla som följer med, och stärker vår gemenskap inom klubben då vi åker tillsammans, bor på samma skola och åker runt och kollar på varandras matcher.

Hur många år har vi varit med?
- Sedan Ravens bildades 2013. Men vi har även tidigare varit flitiga besökare på Basketfestivalen, som Växjö Basket och Växjö Queens.

Vilka spelare åker med?
- Alla som är 11 år och uppåt kan spela Basketfestivalen.

Det ryktas om rekord i år, stämmer det?
- Ja, det är väldigt kul! För varje år blir vi fler och fler, och i år deltar vi med 10 lag och har spräckt 100-gränsen i antal deltagare. Otroligt kul!

Följer du med?
- Jag åker upp på torsdagen och stannar hela helgen, men jag kommer inte att bo på skolan. Jag är där främst för att följa sonens lag, men vi brukar åka runt och titta på andra Ravens-lag också. Det är bästa helgen på hela året.

För den som inte är med i år, men gärna vill följa med nästa gång, vad gäller?
- Är du bara 11 år eller äldre så kan du redan nu boka in Göteborgs Basketfestival 2020, Kristi Himmelfärdshelgen är det som gäller varje år.

Skribent: René Jaramillo
Epost: Adressen Gömd

Avsluta sommarlovet med en basketvecka! Anmäl dig till Ravens Summer Camp för tjejer och killar födda 2005-2009. Mer info här

Postadress:
Växjö Ravens BBK - Basket
Box 3206
35053 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info