Växjö Ravens Värden

Växjö Ravens värden handlar om förmågor som vi anser är viktiga för att skapa ett positivt klimat där människor ges goda förutsättningar att utvecklas som individer och grupp. Dessa värden skall genomsyra hela vår verksamhet och vi bär ett gemensamt ansvar för att dessa lärs ut och efterlevs inom klubben. Med dessa förmågor vill vi ge våra medlemmar bra verktyg inför framtiden, som behövs både på och vid sidan av basketplanen.

Kunskap

Vi bygger vår verksamhet på modern kunskap om såväl sporten som människan och prioriterar att denna sprids inom klubben. Vi erbjuder våra ledare kontinuerliga utbildningar för att de på bästa sätt ska kunna ta hand om våra ungdomar, och uppmuntrar både ledare och spelare att delta i de kurser och utbildningar som erbjuds både inom föreningen och av externa parter som exempelvis Svenska Basketbollförbundet och SISU/Smålandsidrotten.

Respekt

Vi respekterar spelet genom att ge allt vi har och lite till. Vi bemöter varandra, motståndarna, domarna och publiken med vänlighet, omtanke och hänsyn. Vi uppskattar människors olikheter, har tålamod och förståelse för varandras brister och svagheter och anser att alla är lika värda.

Ansvar

Ansvar handlar för oss om att vara förberedd inför de uppgifter som finns framför oss, samt att oavsett resultat våga ta tag i stundande utmaningar.

“Var på plats, var i tid, var förberedd!”

Var och en tar ansvar för sitt eget agerande gentemot andra, och ser till att platser och material som används för vår verksamhet lämnas i gott skick.

Glädje

Vår idrott och klubb ska byggas av glädje. Vi tror på detta som den absolut bästa vägen till utveckling och därför präglar glädje all verksamhet i Växjö Ravens. Att lära sig nya saker kan och ska vara svårt ibland, men desto större blir lyckan när man behärskar dem och varje förbättring bör man glädjas åt.

Vi hjälper, utvecklar och stärker varandra för att alla medlemmar ska tycka att det är kul att spela basket, både barn, ungdom och senior.

Gemenskap

För oss är det viktigt att vår klubb och dess lag präglas av god stämning och att vi bryr oss om varandra. Omtanke om sina lagkamrater och klubbkamrater gör att alla känner sig delaktiga, sedda och bekräftade, vilket kommer stärka gruppen.

“Styrkan i varje lag är individen. Styrkan i varje individ är laget!”

Engagemang

Vi är engagerade och insatta i vår utveckling som spelare, ledare och klubb. På så vis fortlöper vår utveckling och en positiv stämning sprids inom laget och klubben. Vi tror och hoppas kunna engagera våra ungdomar att bli föreningsmänniskor genom att lära och uppmuntra dem att hjälpa till med sekretariat, coachning och dömning. Genom vårt engagemang sprider vi passionen för sporten och vi lär oss nya saker. Detta ökar kunskap och stärker en positiv klubbkultur.

Uppdaterad: 11 APR 2017 13:35 Skribent: Nina Lingborg

Postadress: